VELIKA SRAMOTA Real Madrid će biti izbačen iz Kupa kralja zbog bizarne greške Beniteza

Real Madrid sinoć je pobjiedio u prvoj utakmici šesnaestine finale Kupa kralja kod Cadiza rezultatom 3:0, ali najvjerovatnije će ta pobjeda biti potpuno beznačajna jer je Rafa Benitez napravio pomalo nevjerovatnu grešku koja će njegov tim koštati daljeg nastupa u Kupu Kralja.

Trener Kraljevskog kluba je na teren poslao drugi tim Reala, a svoje mjesto u ekipi je pronašao i Rus Denis Čerišev. Riječ je o igraču koji je prošle sezone igrao na posudbi u Villarrealu, s kojim je sudjelovao u polufinalu Kupa kralja. U revanš utakmici protiv Barcelone Čerišev je dobio žuti karton, treći u tom takmičenju prošle sezone, zbog čega je trebao propustiti idući ogled. Trebao je to biti upravo sinoćnja utakmica protiv Cadiza.
Navijači Cadiza, očigledno su saznali ovu vijest već nakon 10. minuta utakmice su u jednom su trenutku prvog poluvremena počeli skandirati 'šampioni, šampioni' i 'Benitez pogledaj Twitter', što je trener Reala i uradio i saznao nevjerovatne informacije. Naime, svega nekoliko trenutaka nakon što je započelo drugo poluvrijeme Benitez je zamijenio Čeriševa, te na teren poslao Matea Kovačića.

Vijest je odmah stigla i do stopera Barcelone Gerarda Piquea, otvorenog 'mrzitelja' Reala, i svega što predstavlja tim sa Santiago Bernabeua koji je na svoj Twitter profil stavio ovo:


Inače Real je na kraju slavio 3:0, ali će gotovo sigurno biti izbačen jer je prošle sezone zbog istog razloga iz Kupa kralja izbačena i Osasuna.

(avaz.ba)