ISIS-ov portal "Vijesti Ummeta" nastavio širiti mržnju preko adrese "Sabljaistine.wordpress.com"


Portal “Vijesti Ummeta” konačno je ugašen nakon višegodišnjeg raspirivanja mržnje. Navodno je razlog gašenja stranice veličanje ubistva hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka. Ali dotični "novinari" i "urednici" portala Vijesti Ummeta se nisu čak ni pokušali pritajiti. Svoju mržnju nastavljaju širiti putem Sabljaistine.wordpress.com.

“Rad koji je bio na vijestiummeta.com neće stati nego se nastavlja, uz Allahovu pomoć, na ovoj stranici dok ne uspijemo vratiti nazad vijestiummeta”, navodi se u saopćenju redakcije zabranjenih “Vijesti Ummeta”. Preko svojih Twitter i Facebook profila usmjeravaju čitaoce na adresu novog portala.

Od ključne je važnosti da se stane u kraj ovakvim slučajevima kako bi se spriječilo daljnje širenje radikalizma i mržnje.

U obraćanju ovog portala koji nema poveznica sa istinskim Islamom piše:

"Vojnici Islamske države u vilajetu Sejna’, Egipat su objavili video u kojem se vidi hrvatski državljanin Tomislav Salopek (zvani Tomo, Tomica) kako se obraća na engleskom jeziku egipatskoj vladi te govori o uslovu kojeg je Islamska država postavila egipatskoj vladi, a to je da imaju 48 sati da oslobode muslimanke iz njihovih zatvora u suprotnom Tomo će biti pogubljen. Tomina država Hrvatska učestvuje u borbi protiv Islamske države, učestvuju u koalicije koja svakodnevno izvrši na desetine napada širom Islamske države ubijajući na desetine nedužnih muslimanskih civila, a pogotovo žena i djece.

"Egipatska a i hrvatska vlada nisu baš brinule puno o Tomi, već su samo čekali trenutak kad će se desiti njegovo pogubljenje pa da mogu napuniti novinske članke i web stranice, izražavajući svoju žalost i tugu i zgrožavajući se prizoru. Licemjeri su također našli mjesto u svemu ovome. Nakon objave ove vijesti na stranici vijestiummeta.com ista je i oborena sutradan. Rad koji je bio na vijestiummeta.com neće stati nego se nastavlja, uz Allahovu pomoć, na ovoj stranici dok ne uspijemo vratiti nazad vijestiummeta. Hvala Allahu Koji pomaže svoje iskrene robove mudžahidi, a Tomi, Tomici želimo da mu nije laka zemlja.

"Munafički i kjafirski medij dnevniavaz je objavio vijest o tome kako je stranica vijestiummeta obrisana."