NOVI DETALJI VOGOŠĆANSKOG NEREDA Povrijeđeno 18 osoba, oštećeno 13 automobila!


Veliki neredi desili su se sinoć u glavnom gradu BiH između navijača Sarajeva i Lecha u kojem je epilog bio devet lakše povrijeđenih policajaca, šest povrijeđenih navijača poljskog fudbalskog kluba Lech i jedan uhapšeni državljanin Bosne i Hercegovine.

- Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo jutros su obavili uviđaj te možemo kazati da je oštećeno pet policijskih automobila i osam privatnih. Povrijeđeno je devet policajaca te je polupan jedan autobus - kazao je za "Avazov" portal portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić koji je dodao i da je jedan državljanin BiH uhapšen.

Kako saznajemo, u toku dana bit će odlučeno hoće li navijačima Lecha biti zabranjen dolazak na koševski stadion.

Podsjetimo, neredi su prvo počeli u poslijepodnevnim satima na Baščaršiji, da bi nešto prije ponoći isti počeli da se odvijaju u naselju Vogošća. Huligansko navijanje i drama je trajala iza 1 sat, kada se situacija i smirila. Svjedoci tvrde da su poljski navijači uzvikivali "Ovo je Srbija", a sve se desilo ispred hotela Sunce u kojem se smjestio dio gostujućih navijača.

Kako nam je potvrdila Muamera Šehić, portparolka KCUS-a u sinoćnjim neredima u Vogošći je povrijeđeno ukupno 18 osoba, od toga sedam državljana Poljske i 11 državljana Bosne i Hercegovine.

"Tri osobe su teško povrijeđene i svi su iz BiH. S. E. (84) i Z. A. (99) su zadobili teške povrede glave i smješteni su na Kliniku za neurohirurgiju, dok je H. E. (95) zadobio višestruke kontuzije i zadržan je na daljnjem promatranju", kazala je Šehić.
(avaz.ba)