TUŽNA PRIČA O SMRTI U NESREĆI NA OTOCI: Iza Vedrana Klačara ostalo malo dijete i žena

Iza vozača BMW-a, Vedrana Klačara (27), koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu navečer dogodila u sarajevskom naselju Otoka, ostali su malo dijete i žena.


Stradali Klačar je oko 20 sati udario u stub, a nakon toga završio na tramvajskim šinama, zbog čega je zaustavljen tramvajski saobraćaj.
U bolnicu na Koševu (UKCS) je dovezen bez znakova života, a kako očevici kažu, Vedran je preminuo odmah po izvlačenju iz automobila.

Vedran Klačar je mladić kojeg su mnogi u Sarajevu poznavali kao zaljubljenika u motocikle i automobile, te kao učesnika brojnih sportskih trka. Između ostalog, učestvovao je na trkama ubrzanja na kratkim stazama.


VIDEO: Hayat TV je prikazao ranije neobjavljene snimke udesa

Tome svjedoči i posljednja objava na Vedranovom Facebook profilu, kojom je najavio svoje pojavljivanje na utrkama na glamočkoj pisti koje je trebalo trebalo da se dogodi u nedjelju, 04.10.2015. godine.


Tim povodom, organizatori trka nakon informacije da je Klačar smrtno stradao poslali su apel svim vozačima koji se trebaju pojaviti u nedjelju u Glamoču.

“Budući da je Veca maltene sam brinuo o svojoj porodici, i da je iza sebe ostavio ženu i malo dijete, ne ulazeći uopšte u njihov trenutni materijalni položaj, mi, ispred organizacije trke smo odlučili da u Glamoču napravimo jedan box na kojem ćemo sakupljati pomoć za njegovu porodicu. Svi koji su ga poznavali znaju o kakvom momku se radilo i smatramo svojom prijateljskom, drugarskom, kolegijalnom obavezom da se nađemo uz njegove najmilije u ovom teškom trenutku. Vedran se jako radovao predstojećoj trci…”, piše između ostalog u objavi na stranici 402.ba Glamoč 2015., uz zaključak: “TRKU U GLAMOČU POSVETIĆEMO NJEMU! RIP prijatelju!”


STIGLE INFORMACIJE IZ BOLNICE: Mladić Dž.E. koji je sinoć bio u “BMW-u smrti” u teškom stanju, ali stabilno

Medicinsko stanje mladića koji je sinoć povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu i smješten u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu je stabilno, ali njegovo stanje je i dalje teško.

“Pacijent je svjestan i komunikativan, ali se liječenje nastavlja. Pacijent je primljen u teškom stanju i traumatskom šoku i vrlo brzo je stabiliziran. Radi se o teškim povredama lokomotornog aparata i vratne kičme”, navedeno je iz Opće bolnice.

Teška nesreća se dogodila sinoć nešto poslije 20 sati u naselju Otoka, kada je automobil marke BMW udario u stub ulične rasvjete, najvjerovatnije zbog brzine neprilagođene prilikama.

Vozač iz BMW-a Vedran Klačar (27) je prevezen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje je nažalost konstatovana smrt.

Izvlačenje suvozača inicijala Dž. E. trajalo je sat i po, a vatrogasci su bili prinuđeni rezati lim kako bi ga izvukli iz uništenog automobila.

Ovo je druga teška nesreća sa fatalnom posljedicom praktično na istom dijelu ceste, nakon što je prije četiri godine poginuo Žan Šiljegović
(doznajemo.com)